O nouă alternativă al chiftelelor fără carne. Delicioase!
Acest preparat îl faceți atunci când mai rămâne o mână de orez de la vrei garnitură. Dacă nu atunci procedați în felul următor. Orezul se pune la fiert în apă rece, într-un vas special în cazul meu Multicooker de la Phillips, sau într-un vas cu fundul tripul că să nu se prindă, cu puțină sare. După ce s-a fiert orezul, se curge de excesul de apă și se lasă la răcorit, cel mai bine până a doua zi.
În orezul răcit se adaugă ceapa verde, usturoiul verde, verdețurile tocate mărunt, ouăle de prepeliță, cașcavalu ras, pesmetul auriu, se asezonează de sare, piper și boia, apoi se amestecă ernergic până ce se înglobează ingredientele. Uleiul de palmier se pune la încins într-o tigaie, apoi se formează chifteluțele cu mâna udă și se pun la prăjit. Se servesc fierbinți cu sos de tzatziki sau de mărar. Spor și poftă bună!
1
ouăle de prepeliță se pot înlocui cu 2 ouă de găină