Chiftele din orez

de Lau in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2017 | 3499 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez fiert
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • 1/2 capatana usturoi
  • 200 g faina
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din orez:

Calim ceapa in uleiul incins, adaugam 1 morcov dat prin razatoarea mica; calim cca. 1 min, dupa care adaugam ardeii tocati marunt, 2 linguri apa si calim impreuna pana scade apa.

Intr-un bol, adaugam orezul fiert, morcovul ramas, dat prin razatoare, ceapa calita, oul, usturoiul pisat, patrunjel, 2-3 linguri faina si condimente dupa gust.

Amestecam bine si dam la rece 30 min.

Cu mainele umede, formam chiftelele, le trecem prin faina si le prajim in ulei incins, pe ambele parti.

Le scoatem pe un servetel de bucatarie, le putem folosi ca garnitura langa fripturi, aperitiv sau, de ce nu, asa simple, cu un sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf de orez cu supa de gaina