Chiftele din orez

de Lau in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2017 | 3706 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g orez fiert
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • 1/2 capatana usturoi
  • 200 g faina
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din orez:

Calim ceapa in uleiul incins, adaugam 1 morcov dat prin razatoarea mica; calim cca. 1 min, dupa care adaugam ardeii tocati marunt, 2 linguri apa si calim impreuna pana scade apa.

Intr-un bol, adaugam orezul fiert, morcovul ramas, dat prin razatoare, ceapa calita, oul, usturoiul pisat, patrunjel, 2-3 linguri faina si condimente dupa gust.

Amestecam bine si dam la rece 30 min.

Cu mainele umede, formam chiftelele, le trecem prin faina si le prajim in ulei incins, pe ambele parti.

Le scoatem pe un servetel de bucatarie, le putem folosi ca garnitura langa fripturi, aperitiv sau, de ce nu, asa simple, cu un sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv covridog cu cascaval