Chiftelute cu sos

de janet in Porc, 29 Mai 2010 | 5781 vizualizari

 

Nu eram sigura ca vreau sa postez mincarea asta .....asa ca nu am poza decit la final!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. carne de porc ,tocata
  • 4 oua
  • 2 cartofi fierti ,nu prea mari
  • o capatina de usturoi,nu prea mare
  • sare,
  • piper,
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu sos:



Intr-un bol punem carnea tocata ,adaugind cartofii fierti dati prin razatoarea cu ochiuri mici
apoi usturoiul pisat,ouale si condimentele.Framintam bine.Punem o tigaie la incins in care punem ulei si cu
palmele umede facem chiftelele pe care le prajim pina se rumenesc frumos.Dupa ce s-au prajit le-am pus intr-o cratita
si peste ele am pus un sos format din:

-3 linguri de pasta de tomate
-o lingurita de faina
-o lingurita de zahar
-2 frunze de dafin
-o cana si jumate de apa

Intr-un bol punem pasta de tomate ,faina ,zaharul sarea ,amestecam bine si apoi punem apa.Tot amestecul il punem peste
chiftelutele din cratita ,punem si frunzele de dafin si lasam pe foc ,sa dea citeva clocote.
Daca sosul se ingroasa prea mult mai adaugam un pic de apa .
Servim linga piure de cartofi,orez sau in cazul meu,macaroane.Este una dintre mincarurile preferate ale lui Dragos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]