Chiftelute in sos de mazare

de Anamaria7 in Mancaruri cu carne, 8 Noi 2010 | 8261 vizualizari

 

Mancare de weekend gustos si grabit :D

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mazare
  • 2 cepe mici
  • o frunza de dafin
  • 3 lg bulion
  • 2 lg smantana
  • 1 lg cu varf de faina
  • sare, ulei de masline (cat pentru calit)
  • vreo 8 chiftelute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in sos de mazare:

[La foc mic]

Ceapa se taie fideluta si se caleste. Cand se moaie se adauga si mazarea si se adauga apa cat sa se acopere. Se pune putina sare si lasam sa fiarba pana cand se moaie boabele de mazare.

Intre timp pregatim sosul: faina se amesteca bine cu bulionul si smantana pana cand nu mai raman cocoloase, apoi lungim cu apa (trebuie sa fie mai lichid decat aluatul de clatite).

Cand mazarea a fiert, adaugam sosul amestecand incontinuu pana cand se leaga, apoi lasam tot la foc mic sa mai clocoteasca putin, timp in care potrivim gustul cu sare.

La sfarsit adaugam chiftelutele si le lasam 3-4min sa clocoteasca in sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in sos de mazare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute imbracate in susan la cuptor