Chiftelute picante la cuptor

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2013 | 5047 vizualizari

 

m-am saturat sa folosesc tigaia,am incercat o varianta mai sanatoasa de preparare a chiftelutelor. Rezultatul? Sunt grozave, merita incercate!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata (porc)
  • 4 cartofi potriviti (rasi pe razatoarea mica)
  • 2 oua
  • 5 catei de usturoi tocati
  • un varf de lingurita fulgi de chili
  • sare dupa gust
  • putin cimbru uscat
  • 100 g pesmet alb
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute picante la cuptor:

Cartofii ii curatam, ii spalam si ii dam pe razatoarea mica.

Preparam compozitia de chiftele amestecand toate ingredientele mai putin pesmetul.

Formam in mana chiftelute de marimea dorita, le trecem prin pesmet si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt  (au tendinta de a se usca usor in timpul coacerii,asa ca amestecul trebuie sa fie destul de moale)

Le dam la cuptor la temperatura medie (150grade) pentru 45 minute,avand grija sa le intoarcem pe ambele parti.

 

TIPS-URI

1

noi am servit aceste chiftelute cu paste si sos de rosii

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute picante la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute crocante la cuptor