Chili con carne

de Ina in Mancaruri cu carne, 29 Mar 2011 | 8666 vizualizari

 

O alta reteta solicitata de Costel, vazuta intr-o revista pentru femei ( Nu mai am revista, nu mai stiu care din ele... :"> )

 

INGREDIENTE

  • 250 g linte rosie
  • o cutie de 800 g. cu rosii  in bulion 
  • 4 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 ardei grasi ( unul rosu si unul galben)
  • 3 linguri ulei
  • 500 g. carne tocata de vita
  • 1-2 linguri cu boia iute
  • 1 lingurita de chimen
  • 1 lingurita oregano
  • 2 foi de dafin
  • o legatura ceapa verde ( optional )
  • 150 g branza Cedar . ( eu am avut de oaie )
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chili con carne:

Spalam lintea in doua-trei ape. Taiem rosiile marunt, iar ceapa, usturoiul   si ardeiul gras le taiem cubulete. Se incing doua linguri de ulei si calim carnea tocata , pe care o condimentam cu sare si piper.

Se scoate carnea din tigaie, apoi incingem o lingura de ulei si calim ceapa, usturoiul si ardeiul. Adaugam lintea si calim cca 30 secunde. Punem iar carnea tocata , presaram boiaua si chimenul , amestecand cu grija. Adaugam rosiile tocate, oregano, foile de dafin si cca 1,2 litri apa, lasand sa fiarba cca 30 minute cu capacul deschis putin, avand grija sa mestecam din cand in cand.

Daca este nevoie, condimentam iar cu boia, sare, piper. Radem branza  si taiem ceapa verde in bucati ce 2-3 cm. Servim mancarea presarata cu branza si, eventual, ceapa verde.

P.S. Eu nu am avut ceapa verde la momentul cand am realizat mancarica :D

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chili con carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Parjoale de casa