Chocolate crinkles

de mimmi in Prajituri, 29 Dec 2011 | 4552 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 225 gr ciocolata amaruie (minim 70% cacao),
  • 60 gr unt,
  • 100 gr zahar tos,
  • 2 oua ,
  • 225 gr faina,
  • 1 esenta vanilie,
  • 1 lingurita scortisoara,
  • 1 lingurita praf copt,
  • un praf sare,
  • zahar tos si pudra pentru exterior
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chocolate crinkles:

Rupem ciocolata bucati si o punem intr-un bol, impreuna cu untul. Punem bolul in cuptorul cu microunde, pana se topesc. Mixam ouale cu zaharul tos, dupa care adaugam ciocolata topita, esenta de vanilie, scortisoara, un praf de sare si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Le amestecam, acoperim bolul cu folie alimentara si dam bolul la frigider peste noapte. Acest procedeu e foarte important, crapaturile apar tocmai din cauza diferentei drastice de temperatura dintre aluatul rece si cuptorul cald.  Acum trebuie sa ne miscam foarte repede.

Formam mingiute, pe care le dam prima data prin zahar tos, dupa care prin zahar pudra si le punem intr-o tava pe hartie de copt. Daca mingiutele s-au incalzit in palme mai dam tava la frigider pentru 5 minute. Dam tava la cuptor pentru maxim 10 minute, deoarece sunt fragede si moi se lasa la racit in tava, dupa care se pastreaza in cutii metalice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chocolate crinkles" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose finlandeze - Korvapuusti