Choux a la creme

de DanMonica in Prajituri, 19 Feb 2012 | 4352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 200 gr faina
  • 75 ml ulei
  • 6 oua (potrivite ca marime)
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 1 varf de cutit ca zahar
  • 1 plic crema de vanilie 
  • 200 ml lapte

Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Apa, uleiul, sarea si zaharul le punem intr-o oala pe foc, iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam toata faina deodata si amestecam foarte rapid pana ce faina va fi complet incorporata. Amestecam incontinuu pana cand aluatul se compacteaza si nu se mai lipeste de oala

Lasam aluatul sa se raceasca complet. Cand este rece incepem sa adaugam ouale unul cate unul. Nu adaugam urmatorul ou pana ce precedentul nu a fost complet incorporat in aluat.

Al 6 lea ou il batem separat si il adaugam treptat, in acelasi timp verificand daca aluatul este destul de solid ca sa isi pastreze forma. 

Pe o tava tapetata cu hartie de copt punem cu lingurita choux-uri si le dam la cuptorul preincalzit, unde le lasam 30-35 min.

Dupa ce s-au copt le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca si apoi le umplem cu crema de vanilie.

Pofta buna!

 

 

 

TIPS-URI

1

Choux-rile pot fi folosite si ca desert, umplute cu crema de vanilie sau ciocolata, dar si ca aperitiv, umplute cu crema de branza, pasta de peste, ciuperci cu usturoi etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]