sursa de inspiratie a fost www.retete-dukan.ro
Gogosi:
Mixam albusurile spuma cu putina sare dupa care daugam galbenusurile si mixam la treapta cea mai mica.
Amestecam amidonul cu taratele si praful de copt, le adaugam peste albusuri si amestecam bine cu o lingura de lemn.
Punem apoi indulcitorul si esenta de vanilie.
Umplem formele de briose de silicon cam 3/4 si le dam la cuptor la foc mediu pentru aprox 20-25 de minute pana cand trec testul cu scobitoarea.
Dupa ce aceastea sunt gata, se scot din forme cu grija si se lasa la racit.
Cremele se prepara conform instructiunilor de pe plic: se pune laptele (350 ml) la foc mic, intr-un bol se pune plicul de budinca care se amesteca cu 3-4 linguri de indulcitor si cu 3-4 linguri de lapte. Se toarna aceasta compozitie peste laptele de pe foc si se amesteca cu un tel pana cand compozitia se ingroasa.
Se adauga la final si esentele in fiecare crema si se lasa la racit.
Dupa ce gogosile s-au racit le taiem partea superioara si le umplem cu crema de vanilie, respectiv cea de ciocolata.
Eu am umplut 6 cu vanilie si 6 cu ciocolata.
Le ornam cu ciocolata topita.