Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello

de gugugh in Prajituri, 21 Oct 2010 | 13140 vizualizari

 

o combinatie de-a mea, reusita zic eu

 

INGREDIENTE

  • pt ciocolata de casa:
  • 200 ml apa,
  • 500 gr zahar
  • 50 gr cacao neagra
  • 500 gr lapte praf
  • 1 pachet margarina  pt creme
  • esenta de rom
  • optional cateva alune nesarate sau nuci coapte
  • pt bomboanele raffaelo:
  • 200 gr lapte praf
  • 200 gr nuca cocos
  • 1 pachet unt de calitate (eu folosesc de la Mili)
  • 250 gr zahar pudra
  • esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello:

Pentru ciocolata de casa: Apa si zaharul se fierb 8 minute apoi se adauga margarina si cacao. Se amesteca cu telul pana se omogenizeaza bine  si se mai fierbe putin.

Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga laptele praf, se omogenizeaza bine pana la incorporarea laptelui praf. adaugam si nuca /alunele usor zdrobite si esenta de rom.

Pentru bomboanele raffaelo:Untul se scoate pt a fi la temperatura camerei si se freaca cu zaharul pana devine o crema pufoasa.Se adauga laptele praf si cantitatea de nuca de cocos si esenta de vanilie si se da pt 1 ora la frigider.

Asamblare: intr.o tava de chec tapetata cu ceolofan (tipla transparenta) punem un strat de ciocolata de casa si dam la rece pt 30 minute. Apoi punem cu spritul peste primul strat de ciocolata de casa un strat de compozitie bomboane raffaelo si dam din nou la frigider pt 15-20 min. termina de asamblat cu restul de ciocolata de casa si dam la rece pana a doua zi. inainte de servire scoatem tortuletul pe un platou indepartand tipla transparenta si se orneaza daca e cazul dupa preferinta.

delicios delicios

TIPS-URI

1

din compozitia de bomboane raffaello puteti forma si cateva bilute pe care le dam prin nuca de cocos.

2

puteti pune mai putin zahar la fiecare compozitie pt ca iese foarte dulce.

3

la compozitia de bomboane raffaello puteti adauga o foaie de napolitana zdrobita

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

gugugh 1

21.10.2010, 22:56

va multumesc fetelor pt primirea calduroasa, aveam emotii mari

babi5 1

17.12.2014, 15:53

monik80 1

20.03.2015, 15:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Lamaita