Ciolan copt impanat

de claudiaO in Porc, 5 Apr 2014 | 5234 vizualizari

 

Acum vreo 3 ani am servit asa ceva intr-un restaurant din Miercurea Ciuc...era mancarea casei...ne-a placut atat de mult, incat am reprodus-o negresit de cateva ori si acasa...Nu va pot spune cum miroase in casa in timpul prepararii :)

 

INGREDIENTE

  • un ciolan de porc, afumat, cat mai mare - al meu a avut cam 2 kg
  • 1 carnat de tara - afumat - taiat felii - pentru impanat
  • catei de usturoi - vreo 8 catei sanatosi - taiati pe lungime in 2-3
  • mirodenii- piper,cimbru,2 foi de dafin
  • 2 linguri de ulei pentru uns vasul si o lingura pentru uns ciolanul - ca sa se lipeasca de el mirodeniile
  • 100 ml vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciolan copt impanat:

Pregatim ciolanul: il spalam si il stergem bine, apoi il ungem cu ulei pe toate partile.

Il gaurim in mai multe locuri cu varful unui cutit si il impanam cu usturoi si bucatele de carnat afumat. Presaram bine pe toate partile cu piper si cimbru, apoi asezam ciolanul in vasul roman, tinut de dinainte cca. 2 ore in apa sa se hidrateze :). Vasul il ungem pe fund cu putin ulei; punem frunzele de dafin si vinul pe langa ciolan, si acoperim vasul cu capacul lui - daca avem loc, daca nu cu o folie de aluminiu - eu nu am acut cum sa pun capacul :(.

Dam la cuptor la foc micut  pentru 2 ore -incepe sa se desprinda din loc in loc carnita de os si ciolanul este rumenit frumos. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Noi l-am servit, ca si la restaurant, alaturi de cartofi copti - acordeon, mujdei de usturoi cu iaurt si castraveciori murati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciolan copt impanat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (7)

Bunica 1

05.04.2014, 17:18

Claudia nu te lua dupa cei care sunt la dieta,sa stea acolo)mie-mi place ciolanul asta!

Rocsi 1

05.04.2014, 20:11

Mmm pana la mine a ajuns mirosul

claudiaO 1

07.04.2014, 09:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciolan afumat la cuptor...