Ciorba alba de dovlecei

de krinakrina in Ciorbe, 18 Ian 2012 | 5075 vizualizari

 

Cand ma apuca dorul de vara, ma apuc sa fac o ciorbita de dovlecei. Dulce-acrisoara, este ideala pentru zilele de dupa Sarbatori, cand vrem sa mai zabovim cu ingreunata carne...

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1/2 lingurita de boia dulce
  • 800 gr dovlecei tineri
  • 1/2 legatura de marar
  • 150 gr iaurt gras
  • 100 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba alba de dovlecei:

Se curata dovleceii de coaja si se taie cuburi (daca sunt maturi si au seminte, se scot dupa putinta...). Se taie ceapa, morcovul, telina si se pun la fiert.

Dupa 15 minute se adauga dovleceii si boiaua si se lasa 20 de minute sau pana sunt fierte toate legumele.

Intr-un bol se bat galbenusurile, se adauga iaurtul si smantana si se omogenizeaza bine. Se adauga un polonic de supa incet si se amesteca continuu.

Dupa ce toate legumele sunt fierte, se trage supa de pe foc, se adauga incet continutul de oua, smantana si iaurt amestecand in ciorba. Se potriveste de sare, piper si se adauga mararul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei