Ciorba alba de dovlecei

de krinakrina in Ciorbe, 18 Ian 2012 | 5549 vizualizari

 

Cand ma apuca dorul de vara, ma apuc sa fac o ciorbita de dovlecei. Dulce-acrisoara, este ideala pentru zilele de dupa Sarbatori, cand vrem sa mai zabovim cu ingreunata carne...

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l apa
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1/2 lingurita de boia dulce
  • 800 gr dovlecei tineri
  • 1/2 legatura de marar
  • 150 gr iaurt gras
  • 100 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba alba de dovlecei:

Se curata dovleceii de coaja si se taie cuburi (daca sunt maturi si au seminte, se scot dupa putinta...). Se taie ceapa, morcovul, telina si se pun la fiert.

Dupa 15 minute se adauga dovleceii si boiaua si se lasa 20 de minute sau pana sunt fierte toate legumele.

Intr-un bol se bat galbenusurile, se adauga iaurtul si smantana si se omogenizeaza bine. Se adauga un polonic de supa incet si se amesteca continuu.

Dupa ce toate legumele sunt fierte, se trage supa de pe foc, se adauga incet continutul de oua, smantana si iaurt amestecand in ciorba. Se potriveste de sare, piper si se adauga mararul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba alba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

18.01.2012, 12:34

nici eu dar arata bine

Lau 1

18.01.2012, 13:53

arata bine

krinakrina 1

18.01.2012, 23:14

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]