Ciorba cu perisoare

de Ubulika in Ciorbe, 15 Dec 2011 | 4205 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne tocata 350 g - asta e in functie de cate perisoare vreti sa iasa
  • 4l apa
  • 1 ceapa , 100 g orez
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel si 1 pastarnac
  • 1 ou crud
  • 2 ling ulei
  • jumate de telina
  • sare,boabe piper,boia,piper macinat
  • pasta de ardei
  • bors magic de legume
  • leustean
  • faina
  • 1 vf ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare:

Se spala ,se curata si se taie cubulete zarzavaturile .Se pun la fiert cu 3 boabe de piper.

Carnea tocata se pune intr-un castron,adaugam oul ,condimentele si orezul spalat si ales in prealabil.Prajim ceapa si o punem peste amestec.Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Ne dam mainile cu putina faina si formam perisoarele,bilute mai mici sau mai mari.

Cand sunt fierte zarzavaturile punem perisoarele ,pasta de ardei si ardeiul iute.Cand sunt gata ele se ridica la suprafata.

La sfarsit punem 2 linguri bors magic.Lasam 5 minute,presaram leustean tocat si un vf de lingurita ulei,apoi stingem focul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare