Ciorba de burta

de JulyCris in Ciorbe, 14 Ian 2014 | 7263 vizualizari

 

In concediu sau,pur si simplu cand evadam cate o zi pe undeva,ciorba de burta e preferata! Numai ca,atunci cand o fac eu,o fac exact pe gustul meu...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta prefiarta
  • 3-4 cepe
  • 2-3 morcovi
  • oase de vita (2)
  • 2 ardei gogosar
  • sare,piper
  • smantana (o galetusa de 900 gr)
  • 5 galbenusuri de ou
  • 2-3 linguri ulei
  • Otet
  • mujdei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se pun oasele de vita, spalate in prealabil, intr-o oala (oala de 3 l) la fiert. Se ia spuma (eu arunc prima apa). Cand nu se mai formeaza spuma, se adauga legumele intregi. Un morcov se da pe razatoarea mica si se caleste in cele 3-4 linguri ulei. Se pastreaza deoparte. Cand legumele sunt fierte, se scot cu grija din oala impreuna cu oasele de vita si se pune burta. Se lasa sa fiarba bine. Se adauga sare si morcovul calit (o sa-i dea o culoare frumoasa). Dupa ce burta e fiarta, se lasa putin sa se linisteasca supa.

Separat se bat cele 5 galbenusuri, se adauga smantana si se omogenizeaza bine. Se adauga acest amestec in oala, amestecand cu grija (daca supa e prea fierbinte, smantana se branzeste).

La servire se adauga mujdei de usturoi, otet si piper dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta