Ciorba de cartofi cu afumatura dreasa cu ou si smantana

de rivka in Supe/Ciorbe, 16 Apr 2010 | 13133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 fir de praz
  • o bucata de telina rasa
  • 1 morcov mic
  • 1 patrunjel
  • 250 grame afumatura feliata
  • 1 kg cartofi
  • 150 grame smantana
  • patrunjel
  • tarhon
  • 2 oua

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu afumatura dreasa cu ou si smantana:

Legumele si radacinoasele se toaca marunt si se pun in oala impreuna cu slanina afumata in 2 linguri ulei de masline la dustuit.

Cartofii se curata si se taie cubulete.

Cand legumele impreuna cu slaninuta incep sa-si lase bine miros se adauga cartofii, apa, 2 lingurite de tarhon, 1 lingurita de patrunjel uscat am pus eu si se lasa cateva minute la fiert.Cu un pahar se scoate supa cam jumatate de pahar si se lasa sa se raceasca.Supa de cartofi se fierbe in jur de 10 -15 minute pana sunt fierti cartofii si legumele.

Supa scoasa se amesteca (cand e racorita) cu 150 grame smantana. 2 oua si se aduga la sf cand sunt fierti cartofii in oala de supa , se amesteca bine , se mai da un clocot si gata se ia de pe foc.

Se serveste fierbinte cu smantana, iuteala sau ceapa.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu afumatura dreasa cu ou si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde