Ciorba de dovlecei

de deliciousflavours in Ciorbe, 13 Oct 2011 | 18509 vizualizari

 

De cand am descoperit aceasta ciorbita, cel putin o data la 2 saptamani o pregatesc :)). Este foarte bunaaa!

 

INGREDIENTE

  •  1 dovlecel mai mare sau 2 mai mici
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 2 felii de telina
  • 1 ceapa mica
  • 100 gr smantana
  • 2 galbenusuri
  • sare, piper, boia
  • patrunjel tocat

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecei:

Spalam, curatam si taiem cubulete mici toate legumele. In putin ulei calim ceapa impreuna cu ardeiul, morcovul si telina. Apoi turnam peste legume apa, in functie de cantitatea pe care doriti s-o pregatiti, condimentam cu sare si piper dupa gust. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam cubuletele de dovlecei. Continuam fierberea inca aprox 15 min, verificam daca toate legumele sunt fierte si luam vasul de pe foc.

Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana si boiaua dulce, adaugam cateva linguri din ciorba, omogenizam bine si cand ciorba s-a mai racit putin adaugam amestecul de smantana. Daca va place mai acrisoara puteti sa adaugati o lingurita de otet de mere sau in compozitia de smantana se poate adauga si iaurt. Deasupra presaram patrunjel.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]