Ciorba de fasole boabe, de post

de Adi in Ciorbe, 2 Apr 2017 | 15910 vizualizari

 

Ciorba de fasole este de departe preferata mea din categoria ciorbelor de post.
Este simpla si foarte gustoasa si perfecta pentru a fi inscrisa la „retete de post economice"

 

INGREDIENTE

  • 250 g fasole, boabe
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei rosu
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 2-3 foi de dafin
  • tarhon
  • 400 g rosii conservate, in suc propriu
  • apa
  • 1/2 legatura leustean
  • 1/2 legatura patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe, de post:

Fasolea se spala bine in doua-trei ape, apoi se pune la hidratat in apa rece, de seara pana dimineata, la frigider.

A doua zi se scurge apa, se clatesc boabele de fasole si se pun la fiert in apa cat sa fie acoperite bine, cu un varf de lingurita cu bicarbonat de sodiu.

Se lasa sa dea in doua-trei clocote, apoi se scurge apa, se clateste fasolea cu apa calda si se pune din nou la fiert, in apa fierbinte, fara bicarbonat de data aceasta.

Se repeta procedeul inca odata, iar a treia oara se pune fasolea la fiert, definitiv in multa apa (3 l).

Ceapa se curata și se toaca solzisori, morcovul si pastarnacul se curata si se toaca in cuburi.

Se calesc legumele in ulei incins, adaugand din cand in cand, si cate putina apa si se asezoneaza cu sare si foi de dafin.

Cand fasolea este aproape fiarta, se adauga legumele, iar peste 10 minute se adauga rosiile.

Se lasa sa fiarbă pentru alte 15-20 de minute, timp in care se potriveste gustul cu sare, piper, cimbru si tarhon.

La final, cand se stinge focul, se adauga leusteanul si patrunjelul tocate marunt.

Se serveste cu muraturi, ceapa rosie, sau ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe, de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu dovlecei