Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean

de Andra_Constantinescu in Ciorbe, 26 Aug 2018 | 6798 vizualizari

 

Este foarte buna fasolea cruda, cat inca nu s-a uscat bobul, asa ca am pregatit o ciorba aromata cu leustean.

 

INGREDIENTE

  • 200 g pastrama de porc afumata
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei Kapia
  • putina sare
  • 400 g fasole boabe cruda
  • circa 1 l apa
  • putin piper proaspat macinat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 2 linguri de rosii pregatite pentru iarna
  • 3 fire de leustean verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean:

Se taie carnea in felii groase si se inabusa intr-o oala cu ulei, acoperind-o cu un capac. Se adauga ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), morcovul (curatat de coaja, spalat si taiat rondele groase), ardeiul (curatat de cotor si seminte, spalat si tocat) si putina sare. Se lasa sa se inabuse, apoi se adauga fasolea boabe (spalata), apa, putin piper proaspat macinat si boiaua de ardei dulce. Se fierbe totul, iar la final se adauga rosiile. Se mai clocoteste ciorba 1-2 minute, se ia de pe foc si se adauga leusteanul verde (spalat si tocat). Se potriveste de sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu tarhon