Ciorba de loboda cu costita afumata, acrita cu corcoduse

de Merisor in Ciorbe, 9 Mai 2019 | 4775 vizualizari

 

Pot să spun că dintre ciorbele de verdețuri, preferata mea este această ciorbă de lobodă cu costiță afumată acrită cu corcodușe.
Este bună și fără carne, deseori o fac simplă, dar ai mei preferă carnea, așa că mă supun cerințelor. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg costiță afumată
  • 750 g lobodă verde
  • 2 cepe
  • 30 ml ulei
  • 250 g pastă de roșii cu ardei copți
  • 500 g corcodușe( zarzăre)
  • sare, după gust
  • 1/2 legătură mărar
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură leuștean
  • 4 l apă
  • 2 ouă medii
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda cu costita afumata, acrita cu corcoduse:

Spălăm bine costița cu apă fierbinte și o porționăm. Punem o oală cu apă la fiert. Alegem frunzele de lobodă și le clătim bine în 2-3 ape, pentru a îndepărta toate impuritățile. Când apa începe să fiarbă, opărim frunzele de lobodă pentru câteva secunde, apoi le scoatem într-o strecurătoare. Putem pune puțin bicarbonat în apă, dacă vrem să-și mențină loboda culoaore verde. Curățăm ceapa și o tocăm solzișori. Punem costița afumată la fiert în 3 l de apă. O lăsăm să fiarbă bine, până se desface de pe os, înlăturând pe parcurs, spuma care se formează. Punem corcodușele la fiert într-un litru de apă cu puțină sare. Le lăsăm să fiarbă până li se va desface pulpa de pe sâmbure. Punem uleiul la încins și călim ceapa în el până devine sticloasă. Începem să adăugăm peste ceapă câte puțină zeamă de la costița afumată, pentru a evita acel gust de prăjeală. Când ceapa este bine pătrunsă, adăugăm pasta de roșii cu ardei copți și lăsăm sosul să fiarbă pentru aproximativ 10 minute, la foc mic. Mai picurăm și câte puțină zeamă de la costiță. Când carnea este bine pătrunsă, adăugăm loboda tocată mărunt și peste câteva minute, sosul de roșii. Trecem corcodușele prin sită cu zeamă și pulpă cu tot. Adăugăm pasta obținută în ciorba de lobodă. Mai lăsăm ciorba pe foc aproximativ 10 minute, pentru a se întrepătrunde gusturile. Tocăm verdeața mărunt, iar ouăle le amestecăm bine, diluându-le cu puțină supă fierbinte. Adăugăm ouăle în ciorba de lobodă cu costiță afumată, amestecând bine în ciorbă pentru a se crea franjuri. Stingem focul și adăugăm verdeața tocată.

Servim delicioasa ciorbă de lobodă cu costiță afumată acrită cu corcodușe, caldă, cu pâine prăjită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda cu costita afumata, acrita cu corcoduse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de pui