Ciorba de rosii

de Valclaudia in Ciorbe, 29 Aug 2013 | 5572 vizualizari

 

o prepar deseori cand imi raman rosii (rascoapte) nemancate. E una din ciorbele mele preferate. Se prepara foarte usor si e delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • cca 700 gr. rosii cherry foarte coapte
  • apa cca 2-3 l
  • 1 ceasca de paste fainoase in forma de stelute
  • 3 morcovi
  • 3 frunze de vara chinezeasca
  • 1 ceapa potrivita
  • 3 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 foaie de dafin
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • 1 manunchi patrunjel verde
  • putin busuioc uscat si rozmarin uscat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rosii:

Curatam si spalam legumele.

Dam mai intai ceapa si cotoarele de la frunzele de varza prin robot.

Le calim cca 5 minute in ulei, adaugam rosiile trecute prin robot,morcovii feliati, foaia de dafin, busuiocul uscat si rozmarinul, lasam sa se caleasca cca 15 minute. Saram, piperam dupa gust.

Adaugam apa,acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic pana fierb morcovii.

Cand sunt morcovii fierti e timpul sa adaugam foile de varza chinezeasca taiate panglicute+pastele fainoase, le lasam sa fiarba cca 7-8 minute si stingem focul la ciorba.

Presaram patrunjel si busuioc verde. Lasam mancarea acoperita cca 5 minute sa se intrepatrunda aromele si servim.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]