Aceasta ciorba este nelipsita de pe mesele nuntilor turcesti din zona Dobrogei. Se serveste la petrecerea organizata pe timp de zi la miri acasa. Mie imi place extrem de mult, sper sa va placa si voua.
Morcovul se da prin razatoarea mica iar ceapa se toaca marunt. Se calesc intr-o oala cu putin ulei. Adaugam si carnea tocata si le calim impreuna. Cand carnea isi schimba culoarea adaugam apa fiarta, sare si vegeta dupa gust si lasam ciorba sa fiarba. Cand carnea este fiarta adaugam orzisorul, mai lasam sa dea in clocot cateva minute pana se umfla orzisorul dupa care oprim focul. Lasam ciorba 5 minute sa se "calmeze" pentru a o drege cu ou si smantana.
Separat intr-un bol, se amesteca smantana cu galbenusurile de ou, se subtiaza cu zeama de ciorba putin racita. Aceasta compozitie se toarna in ciorba in fir subtire si se amesteca usor.
Ciorba se serveste calda cu patrunjel tocat presarat deasupra.