Ciorba de perisoare cu smantana

de mihaelar63 in Ciorbe, 25 Feb 2010 | 38543 vizualizari

 

nu facusem de mult ciorba de perisoare cu smantana

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov
  • 1 felie telina
  • 1 ceapa mica
  • 1ardei mic rosu
  • 500 gr carne tocata vita + porc
  • 1 ou
  • 4 linguri orez
  • sare
  • piper
  • boia
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel verde
  •  1 lingura tarhon in otet
  • 200 ml smantana      
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu smantana:

   1. legumele se curata si se spala .orezul se spala .

   2. morcovulsi telina razuite , ceapa taiata marunt se pun la fiert in 4 litrii apa clocotita se pune sare si putina boia .

   3.  dupa 15 min carnea tocata se amesteca cu oul , sare, piper [dupa gust ], 2 linguri orez si jumatate din patrunjel taiat f. marunt .cu mainile unsecu putin ulei se formeaza bile mici de marimea unui ou de prepelita care se pun sa fiarba la foc domol cam 20 min .se pun si celelalte 2 linguri de orez.

   4. spre sfarsitul fierberii se pune ardeiul taiat cuburi mici , restul de patrunjel tocat si tarhonul din otet .

   5. smantana se amesteca cu apa calda si apoi cu cateva linguri de zeama fierbinte . se adauga apoi la ciorba

   6. daca este necesar se mai pune sare si piper .

TIPS-URI

1

este foarte buna acrita si cu zeama de varza acra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

mihaelar63 1

26.02.2010, 14:29

buni spanac fac si eu azi , pozele de la ciorbita sunt din arhiva de vreo 2 saptamani

cory 1

26.02.2010, 14:32

deja ma pun sa dezghetz carnea tocata...fac si eu....

cory 1

26.02.2010, 14:33

eu pap si cu un ardel iuuteee...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi cu carnati de casa afumati - reteta traditionala romaneasca