Ciorba de porc

de Ancutsa in Ciorbe, 19 Aug 2018 | 4108 vizualizari

 

Ciorbă de porc, de vară, acrită cu ou şi oţet.

 

INGREDIENTE

  • 1 scăriţă de porc proaspătă (feliată)
  • 1 morcov
  • 1 ceapă uscată
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 roşii mari de grădină
  • 2 linguri de orez
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 ou
  • 3 linguri de oţet
  • Câteva fire de verdeţuri proaspete: leuştean şi pătrunjel.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc:

 

Se spală scăriţa de porc şi se pune la fiert într-o oala de 5 litri cu apă. Se adaugă o linguriţă de sare şi se spumează bine.

După ce s-a cules spuma, se adaugă o ceapă tăiată mărunt, morcovul ras, ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, roşiile date pe răzuitoarea mare.

Când legumele sunt aproape fierte, se adauga 2 linguri de orez.

Când ciorba este aproape gata, se acreşte astfel: se bate oul, se adaugă oţetul şi se subţiază cu puţină ciorbă, apoi se toarnă acest amestec înapoi în ciorbă. Se amestecă şi se mai lasă un pic. Se ia focul şi se îmbogăţeşte cu verdeţuri proaspete tocate mărunt.

Se serveşte cu ceapă roşie.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 1h 20min

Porţii: 8

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/ciorba-de-porc.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec