Ciorbă de pui cu tăiţei de casă- reţeta mamei de tăiţei

de ionix in Ciorbe, 23 Feb 2011 | 7572 vizualizari

 

altfel de tăiţei... dar sunt tare buni...

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei roşu
  • 2 cepe
  • 1 cutie de roşii decojite
  • 2 morcovi
  • 250 ml borş
  • 3 l apă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Pentru tăiţeii de casă:
  • 2 ouă
  • făină 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de pui cu tăiţei de casă- reţeta mamei de tăiţei:

Pieptul de pui se spală bine, în câteva ape reci, şi se taie cubuleţe. 

Pui 4-5 linguri cu apă într-o oală iar când clocoteşte pui ceapa tăiată mărunt să se înmoaie şi apoi carnea de pui. Adaugi restul de apă, cozile de pătrunjel legate şi legumele tăiate cubuleţe. Când carnea este aproape fiartă vei turna roşiile decojite şi tăiate mărunt. Între timp fierbi borşul şi-l adaugi în ciorbă după ce a fiert carnea bine iar apoi laşi să dea într-un clocot.

Cât timp ciorba dă în clocot, vom face tăiţeii. 

Se bat ouăle foarte bine, ca pentru omletă. Peste ouăle bătute punem câte puţină făină, cât să facem un aluat puţin mai gros faţă de cel pentru clătite.     Aluatul moale îl punem într-un ornator, sau într-o pungă găurită în vârf, şi turnăm puţin câte puţin pentru a face tăiţeii. La început ei vor sta deasupra şi sunt fierţi când ei nu vor mai pluti pe ciorbă. După ce tăiţeii au fiert, vom opri focul şi vom scoate cozile de pătrunjel

Se presară pătrunjel proaspăt tocat şi se mănâncă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de pui cu tăiţei de casă- reţeta mamei de tăiţei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

kukibella 1

29.03.2011, 11:51

gaby_duceag 1

12.05.2011, 17:17

Harnicutza.
Si-a facut si taiteii

Panacris 1

17.12.2011, 20:16

, Foarte buna!!! Imi pare rau ca au disparut furculitele..........

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare a la grec