Ciorba de varza cu afumatura

de susu in Ciorbe, 5 Iul 2012 | 17937 vizualizari

 

chiar daca nu prea e potrivita pe caldurile astea eu mananc si mancare gatita si chiar mai grasa

 

INGREDIENTE

  • 1 varza noua potrivita
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel
  • 300 gr scarita sau carnaciori afumati
  • ulei de masline
  • marar
  • 1 ardei rosu
  • cimbru
  • 1 ardei verde
  • vegeta
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita curry
  • rosii tocate
  • ceapa verde
  • smantana sau iaurt
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza cu afumatura:

Varza se taie fideluta si se freaca cu sare si piper. Calim ceapa tocata in putin ulei dupa care adaugam ardeii tocati si apoi morcovul dat prin razatoarea fina. Inainte sa stingem fosul adaugam si condimentele. Punem afumatura intr-o oala cu apa umpluta pe trei sferturi si spumam cand a dat in clocot. Adaugam celelalte legume taiate si dupa ce au fiert pe jumatate adaugam varza si legumele calite. Aromam cu verdeata, potrivim de sare, punem borsul si rantasul facut din 1 lingura faina stinsa cu rosiile, cimbrul, putin busuioc si boia. Se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza cu oase de porc afumate