E vara, e cald, merge o ciorba rece cu legume din gradina, unele proaspete, altele consevate. Nu toate legumele se fac deodata, asa ca am apelat si la cele conservate asta toamna.
Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am fost in gradina si am luat ceapa verde, fasolea fideluta, dovleceii si mararul. Amestecul de morcov, pastarnac si ardei l-am pus in apa rece sa mai iasa sarea din amestec.
Mi-am curatat legumele, le-am spalat, ceapa am taiat-o marunt, fasolea am rupt-o in bucati mai mici, iar dovleceii i-am taiat cubulete.
Am spalat bucatile de carne si le-am pus la fiert cu 4 l apa si putina sare.
Intr-o tigaie am pus ulei la incins si am pus la calit amestecul de morcov, pastarnac si ardei impreuna cu ceapa, am calit cca 10 min. Cand a inceput sa se faca spuma la carnea pusa la fiert, am adunat spuma, am lasat sa dea in 2 clocote apoi am adaugat legumele calite si fasolea fideluta si am lasat sa fiarba pana ce fasolea sa patruns. Apoi am adaugat si dovleceii, acestia i-am pus ultimii pentru ca se fierb foarte repede. Cand au fiert si doveceii am adaugat amestecul de rosii cu ardei si bulionul de zarzare ( dupa gust ).
Am lasat sa dea intr-un clocot, am tras oala de pe foc, am dres ciorba cu ou si am presarat marar tocat.
O ciorba plina de vitamine si arome.