Aveam smantana, aveam piept de pui si uite asa a venit inspiratie pentru o ciulama.
Se spala pieptul de pui si se taie in bucati potrivite.
Se curate ceapa, se spala si se taie in rondele.
Se taie usturoiul in feliute subtiri.
Se pune uleiul in tigaie (oala), ceapa si se lasa ceapa usor la aurit.
Cand ceapa e aurita, se pun bucatile de pui. Se amesteca in vas si se adauga apa. Eu am pus apa in trei etape.
Cand carnea s-a fiert, apa a scazut, se pune usturoiul si bulgarasi de savoare.
In acest moment se amesteca faina cu smantana si praful de boia de ardei si se adauga cateva linguri din lighidul din tigaie (oala) astfel incat sa se formeze o pasta omogena. Se adauga aceast amestec peste carne si se mai tine pe foc cateva minute amestecand, ca sa nu se prinda de vas.
La final se potriveste de sare si se adauga verdeata taiata marunt.
Eu am folosit maghiran verde si marar congelat.
Ciulamaua se serveste calda cu mamaliguta.
1
Am folosit 5 linguri generoase de smantana.