Clafoutis cu cirese si ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 1 Iul 2016 | 5619 vizualizari

 

Aceasta prajitura, daca e servita de la rece, e perfecta pe caldura asta! 

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 180 g faina
  • 250 ml lapte
  • 20 ml ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • unt pt uns tava
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese si ciocolata:

Se spala ciresele si se curata de samburi. Se lasa deoparte.

Intr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga coaja de lamaie, uleiul si laptele, amestecand usor. La final se pune faina si se mixeaza la viteza mica pana se omogenizeaza.

Se ia o tava de tarta si se unge cu unt. Se aseaza uniform ciresele. Se toarna compozitia peste cirese iar deasupra se rade ciocolata. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 50 de minute. Se verifica cu scobitoarea daca este facuta.

Se lasa sa se raceasca bine dupa care se scoate din tava, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate prepara cu orice fel de fruct preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta...