Compot de piersici

de lilik in Sirop / Compot, 8 Oct 2012 | 14414 vizualizari

 

Este unul din compoturile mele preferate,deci nu putea lipsi din camara...

 

INGREDIENTE

  • Piersici
  • sirop de zahar 30%(adica la 1 litru de apa se pun 300 gr zahar)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de piersici:

Prima data punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote,pana se topeste zaharul,apoi lasam sa se raceasca complet.Eu cu 2 litri apa si 600 gr zahar am facut 7 borcane de 600 gr.

Punem pe foc o oala cu apa.Spalam piersicile,apoi le scufundam 1-2 minute in apa clocotita,apoi le scoatem intr-un castron cu apa rece,dupa care le decojim.

Taiem piersicile in 2 sau in 4,eliminand samburele.

Punem bucati de piersica(dupa plac) in borcanele sterilizate,apoi umplem cu sirop de zahar rece.

Punem capacele,apoi infasuram borcanele in prosoape de bucatarie si le punem intr-o oala mare,acoperim cu apa si punem la fiert.

Lasam la foc mic 15-20 de minute de cand incepe sa clocoteasca,apoi dam deoparte,punem capacul la oala si lasam asa pana se racesc,dupa care scoatem borcanele,le stergem si le depozitam in camara.

TIPS-URI

1

trebuie controlat fiecare borcan sa nu faca "click" capacul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

lilik 1

08.10.2012, 18:01

Alba eu fac in fiecare an compoturi varie si le folosesc si la prajituri,torturi,etc...iti doresc mult spor

lilik 1

08.10.2012, 18:01

Va multumesc frumos tuturor

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 20:56

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Compot de piersici