Conopida cu maioneza de post

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 22 Feb 2010 | 8234 vizualizari

 

minunata este

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivita
  • 1-2 verzi ceape
  • sare
  • delicat
  • maioneza de post
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu maioneza de post:

Maioneza de post: eu am de facut-o din : 3 linguri de faina cu 1 cana de apa ,2-3 linguri de muştar si putina zeama de lamaie, ulei de masline

Se pune sa fiarba apa cu putina sare si apoi se pune faina desfacuta cu 3 linguri de apa rece. Se amesteca bine pana se face ca o budinca groasa. Se ia de pe foc si se lasa la rece.  Dupa ce s-a racit se amestaca bine cu mustarul si zeama de lamaie. Se mixeaza, apoi se pune ulei de masline, putin cate putin, ca la maioneza normala.

Intre timp conopida se desface buchetele si se fierbe. Se lasa sa se raceasca, apoi se zdrobeste bine. Se amesteca cu maioneza si ceapa tocata marunt (e super buna si cu usturoi, în schimb la piticii mei nu le place cu usturoi)

Se orneaza dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Teo 1

22.02.2010, 22:47

cu adevarat ,un gust nemaipomenit!

rivka 1

22.02.2010, 22:52

o da chiar ce buna e conopida! nu am mai mancat de mult o idee buna si uitasem aproape de conopida, voi face curand am retinut....

nadina73 1

22.02.2010, 23:57

e super gustoasa ,nu ve-ti regreta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de conopida