Vă invit să încercați și voi această rețetă. Deși e puțin mai migăloasă, se face foarte ușor. Fetele mele au fost foarte încântate și m-au întrebat când o mai pregătesc. Eu m-am inspirat de la Rocsi și îi mulțumesc pentru rețetă și o pup.
Se spală dovleceii, se șterg cu niște șervețele și se curăță. Se taie felii subțirele cu un cuțit, se presară cu sare și se lasă într-o sită pentru 20 de minute. Se scot pe un tocător și se șterg cu servețele, de surplusul de apă.
Într-un bol se bat ouăle spumă cu sare și piper. În alt bol se amestecă pesmetul cu sare, piper, boia dulce și puțină pudră de usturoi. Făina albă se pune pe altă farfurie.
Se montează pe un tocător cordonul. Se așează o felie de dovlecel, una de șuncă, una de cașcaval și iar una de dovlecel, de preferat să aibă mărimea celei de jos. Se procedează astfel până se termină feliile de dovlecel.
Se tapetează cu hârtie de copt o tavă mare și se unge cu o lingură de ulei. Se ia fiecare pachet format, se trece prin făină, ou bătut și pesmetul cu condimente. Se așează în tavă, unul lângă altul.
Se introduce tava în cuptorul încins, la 200 de grade C, pentru 25 de minute, până se rumenesc frumos. Când sunt gata, se scot din cuptor. Se feliază și se servesc. Noi i-am servit cu salată de sfeclă roșie, dar îi puteți servi simpli, cu salată, cu murături sau cum preferați.