Cornuri pufoase cu nuca si cacao reteta simpla si delicioasa

de La Ancuta in Dulciuri, 16 Apr 2011 | 30380 vizualizari

 

Cornuri pufoase cu nuca si cacao reteta simpla si delicioasa
Mi-au placut tare mult aceste cornuri cand le-am vazut la Miha. Au iesit niste cornuri pufoase si bune. Am gasit aluatul pentru cozonacii de Pasti. De data aceasta am framantat cu robotul, sa vad daca vor creste frumos. Rezultatul m-a multumit pe deplin iar efortul s-a redus considerabil :).

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cornuri pufoase cu nuca si cacao reteta simpla si delicioasa
  • 2 oua
  • 35 g drojdie proaspata
  • 100 g zahar
  • 200 g lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de la o portocala

Umplutura:

  • 200 g nuca macinata
  • 30 g cacao
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • esenta de rom
  • 1 albus
  • lapte fierbinte (cat cuprinde)
  • 1 galbenus (pentru uns)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pufoase cu nuca si cacao reteta simpla si delicioasa:

Cum se prepara Cornuri pufoase cu nuca si cacao reteta simpla si delicioasa

Amestecam drojdia cu 50 ml lapte si o lingura de zahar si lasam 10-15 minute pana creste.
In vasul robotului am pus faina si restul de zahar. Am adaugat maiaua, ouale si coaja de portocala si am pornit robotul.
Am adaugat apoi sarea si laptele caldut, in fir subtire. A urmat apoi untul toit, dar nu fierbinte. Am lasat sa framante pana a devenit un aluat elastic, care nu se mai lipea de peretii vasului.

Am rasturnat aluatul intr-un castron, am acoperit si l-am lasat la loc caldut, pana si-a dublat volumul (~1 ora si jumatate).

Intre timp ne ocupam de umplutura. Amestecam nuca macinata cu zaharul, cacaoa si scortisoara. Adaugam apoi albusul batut spuma si esenta de rom. Amestecam si apoi adaugam laptele fierbinte, cate putin, pana obtinem consistenta dorita.

Am impartit aluatul in doua si din fiecare bucata am intins, pe masa usor infainata, o foaie rotunda groasa de ~ 0.5 cm. Taiem apoi foaia in 8 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi punem cate o lingurita de umplutura si rulam inspre varf,
formand cornurile.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam 15-20 de minute la crescut.
Ungem apoi cornurile cu galbenus desfacut in 2 linguri de lapte.

Coacem la foc mediu pana se rumenesc.

Pufoase, aromate si bune. Merg perfect langa un pahar cu lapte, un ice frappe sau ice tea. Recomandam si croissante rapide

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri pufoase cu nuca si cacao reteta simpla si delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
INGHETATA DE CIOCOLATA