Costita cu cartofi in sos alb

de adnas54 in Porc, 26 Feb 2010 | 6238 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi
  • 2 foi de dafin
  • 8 fasii de costita
  • Sosul alb:
  • 2 lg. de faina
  • 50 gr margarina
  • lapte, smantana
  • nucsoara
  • sare, piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Costita cu cartofi in sos alb:

Dupa decojire, cartofi se taie rondele egale, potrivit de groase. Se aseaza in oala si se pune apa peste ei cat sa-i acopere. Adaugam sare si 2 foi de dafin. Lasam la foc potrivit sa scada.

Cand sunt aproape gata, pregatim intr-o tigaie un sos alb, bechamel, din margarima, faina, lapte si smantana. Condimentam cu sare, piper alb si nucsoara. Se tastoarna peste cartofi si se mai lasa putin. Daca cartofi au mai avut apa, aceasta se scurge, pentru a nu subtia prea tare sosul.

In paralel prajim si fasiile de costita. Eu inainte de prajire le oparesc putin in apa calda, ca sa nu se "stanga" la prajit. Un secret de bucatarie, dar care are efect.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita cu cartofi in sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]