Cotlet de porc cu curmale, la cuptor

de mirela0911 in Porc, 5 Mai 2019 | 3105 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"
Un pranz delicios, servit in familie si care ne-a facut sa ne lingem pe degete!

 

INGREDIENTE

  • cca 700 g cotlet de porc fara os
  • condimente pentru porc Delikat
  • sare, piper dupa gust
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov mai mic
  • 1 radacina pastarnac
  • 2-3 catei de usturoi
  • cateva curmale uscate, fara samburi
  • 3-4 lg ulei de floarea soarelui
  • 50 ml apa
  • 50 ml vin rosu
  • garnitura de cartofi piure
  • muratura preferata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc cu curmale, la cuptor:

Se spala bucata de carne, apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se taie in felii potrivite (mie mi-au iesit 7 felii). Se bat usor cu ciocanul pentru snitele, apoi se condimenteaza cu sare si piper. La final se presara si condimentele pentru porc Delikat. Intr-o tava se toarna uleiul si se asaza feliile de carne.

Se curata ceapa, morcovul si pastarnacul. Ceapa se taie in felii si se asaza peste carne. Morcovul si pastarnacul se taie rondele si la fel se asaza peste carne. Se pun curmalele, apoi se toarna apa si vinul. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade C. Dupa 20 de minute, se scoate tava si se intorc feliile de carne pe partea cealalta. Se adauga si usturoiul taiat felii si se mai da tava la cuptor pentru inca 15 minute, tot acoperita. Dupa acest timp, se indeparteaza folia, se reduce temperatura la 180 de grade C, si se lasa pana se rumeneste usor deasupra. 

Intre timp se pregateste piureul de cartofi. 

Se serveste cotletul alaturi de cartofii piure, stropiti cu sosul format si garnisit cu morcovi si pastarnac. Alaturi se pun si curmale negatite si se serveste cu muratura asortata.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca este nevoie, se poate adauga apa fierbinte peste carne in timpul gatirii.

2

Se pot inlocui cartofii cu un pilaf de orez cu legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc cu curmale, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu usturoi