Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

de Bucataras in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2025 | 710 vizualizari

 

Iată o rețetă simplă și gustoasă de crackers, biscuiții crocanți care plac tuturor. Se fac ușor și sunt foarte gustoși.
Pentru acești Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă, sunt necesare ingredientele următoare: parmezan, făină, ulei de măsline, ou și rozmarin.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă:
  • 60 g parmezan
  • 250 g făină de grâu
  • 100 ml apă
  • 30 ml ulei de măsline
  • în plus:
  • 1 ou pt uns
  • rozmarin (opțional)
  • sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă:

Cum se prepara Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă:

 Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz.

Rade parmezanul într-un bol, apoi adaugă făina și-un praf de sare. Amestecă ușor. Adaugă apa și uleiul de măsline. Frământă până obții un aluat omogen. Lasă-l la odihnit în bol, timp de 10 minute.

Scoate aluatul pe blatul de lucru ușor înfăinat. Întinde-l în strat subire, apoi decupează-l în forma dorită.

Așază biscuiții sărați în tava de copt și înțeapă-i cu ajutorul unei furculițe. Unge-i cu ou bătut, apoi presară rozmarin și puțină sare.

Coace biscuițîi în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de aproximativ 10 minute sau până se rumenesc ușor.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă biscuiții la temperat, apoi ii poți transfera pe un platou.

Sunt foarte gustoși și aromați.

Încearcă și rețeta de Saratele cu brânză sau varianta de Biscuiți cu brânză și chimen.

Îți recomandăm și rețeta de Sărățele fragede.

Poftă bună! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute cu somon și parmezan