Crap la gratar cu sos de capere

de Bucataras Medi in Peste, 15 Mai 2011 | 5720 vizualizari

 

Retete cu numarul 250....................va invit pe toti si toate la o portie de peste.

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de  crap
  • ulei de masline
  • sare, piper

Pentru sos:

  • 2 linguri rase cu unt
  • 1-2 fire de usturoi verde
  • 2 linguri cu capere
  • patrunjel verde
  • 100 ml vin alb sec
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la gratar cu sos de capere:

Fileurile de peste se spala apoi se lasa la scurs.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust , se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline si se aseaza pe gratarul incins.Se lasa sa se rumeneasca bine pe o parte dupa care se intoarc pe cealalta parte.Cand sunt gata facute se iau de pe gratar si se aseaza pe un platou.

In timp ce pestele este pe gratar se prepara sosul:se pune la topit intr-o tigaie untul si se caleste in el usturoiul verde taiat marunt.Se adauga apoi caperele, vinul, putin patrunjel verde taiat marunt si se lasa la foc mic cateva minute  pana cand se leaga ca un sos.Condimentam cu sare si piper si amestecam.

Turnam sosul cald peste bucatile de peste si asezonam cu patrunjel.

Se poate servi alaturi de o garnitura -cartofi natur, legume inabusite sau ce va place.Eu am optat pentru o garnitura de sote de brocoli peste care am ras putin cascaval si am asezonat cu patrunjel verde.

Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la gratar cu sos de capere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

16.05.2011, 09:50

Vai vai vai...ce e aici...esi o mare specialista in prepararea pestelui... la cat mai multe bunatati

MVMih 1

16.05.2011, 10:51

Super! Mama miaaa ce retete ies de-acolo din spatele lastarishului din poza

ionela2682 1

17.05.2011, 19:31

Am venit cu placere sa-ti admir reteta 250...la mai multe!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Crap in vin cu fenicul, capere si masline negre.