Crema de zahar ars cu portocala

de Bucataras Monica in Dulciuri, 9 Mar 2016 | 4871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 l lapte
  • 1 lamaie rasa
  • 1 portocala
  • esenta rom
  • 1 cana zahar (pt tava)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu portocala:

Intr-o tava/cratita se caramelizeaza cana de zahar si se intinde apoi uniform caramelul obtinut pe tot fundul si pe peretii recipientului, se lasa sa se intareasca.

Se bat ouale cu zaharul pana se topeste si obtinem o spuma, adaugam lamaia si portocala date pe razatoare, zeama de la portocala si esenta de rom.Se amesteca apoi cu laptele fiert si racit . Punem amestecul obtinut in cratita peste zaharul caramel si lasam la cupor 45-50 minute la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]