Creveti marinati cu sofran si portocale si salata de couscous cu sparanghel si rodie

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 20 Oct 2015 | 3289 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru creveti:
  • 2 crengute rozmarin proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • cateva firisoare de sofran
  • o lingurita paprika afumata
  • 1 portocala
  • 6 creveti mari
  • Pentru salata:
  • 150 grame couscous integral
  • 1 portocala
  • 1 legatura de sparanghel
  • cateva fire de ceapa verde
  • sare/piper
  • 1 lamaie
  • iaurt
  • 1/2 rodie
  • 1 chili
  • 1/2 legatura menta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti marinati cu sofran si portocale si salata de couscous cu sparanghel si rodie:

Intr-un mojar se adauga frunzele de rozmarin, cateii de usturoi si sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga 1 lingura de ulei de masline, paprika, sofranul si putina apa fierbinte. Se adauga crevetii si o portocala taia in sferturi, se amesteca si se lasa la marinat 10 minute. 

Se hidrateaza couscousul in apa fierbinte. 

Se toaca sparanghelul marunt, impreuna cu ceapa verde si chiliul si se aseaza pe un platou. Se adauga sucul de lamaie, cel de portocala si frunzele de menta tocate, pastrand cateva pentru decor. Se amesteca, se adauga couscous, sare si piper si se mixeaza pentru omogenizare. 

Se prajesc crevetii, impreuna cu bucatile de portocala si marinata intr-o tigaie fara ulei, la foc mare 4-5 minute, se aseaza peste couscous si se decoreaza cu iaurt, frunze de menta si seminte de rodie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti marinati cu sofran si portocale si salata de couscous cu sparanghel si rodie" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

ianculubita 1

21.10.2015, 10:54

Aoleu ce mult imi plac fructele de mare!!! si reteta de asemenea!

- Andreea - 1

21.10.2015, 12:50

Satisfyyourcravings 1

28.11.2015, 23:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ceapa umpluta