Creveti marinati cu sofran si portocale si salata de couscous cu sparanghel si rodie

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 20 Oct 2015 | 3410 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru creveti:
  • 2 crengute rozmarin proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • cateva firisoare de sofran
  • o lingurita paprika afumata
  • 1 portocala
  • 6 creveti mari
  • Pentru salata:
  • 150 grame couscous integral
  • 1 portocala
  • 1 legatura de sparanghel
  • cateva fire de ceapa verde
  • sare/piper
  • 1 lamaie
  • iaurt
  • 1/2 rodie
  • 1 chili
  • 1/2 legatura menta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti marinati cu sofran si portocale si salata de couscous cu sparanghel si rodie:

Intr-un mojar se adauga frunzele de rozmarin, cateii de usturoi si sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga 1 lingura de ulei de masline, paprika, sofranul si putina apa fierbinte. Se adauga crevetii si o portocala taia in sferturi, se amesteca si se lasa la marinat 10 minute. 

Se hidrateaza couscousul in apa fierbinte. 

Se toaca sparanghelul marunt, impreuna cu ceapa verde si chiliul si se aseaza pe un platou. Se adauga sucul de lamaie, cel de portocala si frunzele de menta tocate, pastrand cateva pentru decor. Se amesteca, se adauga couscous, sare si piper si se mixeaza pentru omogenizare. 

Se prajesc crevetii, impreuna cu bucatile de portocala si marinata intr-o tigaie fara ulei, la foc mare 4-5 minute, se aseaza peste couscous si se decoreaza cu iaurt, frunze de menta si seminte de rodie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti marinati cu sofran si portocale si salata de couscous cu sparanghel si rodie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi cu semințe - Rețeta simplă din 3 ingrediente de bază

ieri la 09:45

Chiftele de post din linte - Reteta gustoasa si usoara

de Rocsi 9

pe 11.03 la 20:54

Paste Aglio, Olio e Peperoncino – Gust și savoare într-o rețetă simplă de post

pe 11.03 la 09:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sfecla rosie la cuptor cu carne de porc si sos de branza a la Jamie Oliver