Crofne banatene

de MotanLaOale in Dulciuri, 30 Noi 2011 | 13554 vizualizari

 

Am vazut facute de Criss, am poftit si am facut. Foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 cana lapte caldut
  • 30g drojdie
  • 60g unt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie
  • un praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crofne banatene:

Se face maiaua din drojdie, zahar si putin lapte si o mana de faina.

Dupa 15-20 minute cand a crescut maiaua se framanta din toate ingredientele un aluat elastic si nelipicios.

Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut o ora pana isi dubleaza volumul.

Apoi se intinde o foaie de aproximativ 1 cm, se taie cu paharul sau cu forma si se mai lasa la crescut 30 minute.

Se prajesc in baie de ulei incins, la foc mic.

Cand se pun la prajit se pun intai cu partea de deasupra in ulei. (invers de cum au stat la crescut)

Se prajesc pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Se scot pe hartie absorbanta si se presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crofne banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crofne banatene