Crofne banatene

de yammy in Prajituri, 14 Mai 2009 | 5879 vizualizari

 

*reteta de pe blogul Laurei Laurentiu

 

INGREDIENTE

 
  • 500 gr faina
  • 1 cana lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura rasa drojdie uscata/ 25 gr drojdie proaspata
  • 60 gr unt
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamaie/ portocala
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crofne banatene:

-Drojdia zaharul si cateva linguri de lapte se pun intr-un bol si se lasa cam 10 min
-Intr-un castron se pune faina, sarea, galbenusurile, zaharul vaniliat, coaja de lamaie/portocala, laptele si maiaua si se framanta pana aluatul este neted
-se adauga untul topit si se framanta pana aluatul il absoarbe pe tot, aluatul gata framantat se aseaza intr-un vas uns cu ulei, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul
-dupa ce a crescut suficient, se unge planul de lucru cu ulei, se intinde o foaie cam de 0,8 mm
-se taie cu un pahar, crofnele se pun intr-o tava cu hartie de copt si se mai lasa inca 30 min la crescut intr-un loc caldut
-dupa 30 min
-se prajesc in ulei incins,se prajesc neaparat cu partea superioara cu care au stat la crescut sa fie acum in partea de jos, adica se rastoarna :)
-se scot pe hartie absorbanta
-se pudreaza cu zahar pudra
]

Daca ti-a placut reteta noastra "Crofne banatene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crofne banatene