Sunt frumoase, motate si gustoase. Ce altceva sa va mai spun de ele...hmmm... imi place sa le fac si normal ca am o placere deosebita sa le si mananc :)) . Iar bucuria mea e maxima pentru ca am inca multe fructe congelate si inca mai pot face diverse bunatati dulci.
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 3-4 minute. Turnam untul topit caldut si apoi laptele caldut, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Asezam hartiile pentru briose in tava speciala pentru briose si umplem egal fiecare forma.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 23-25 minute. Facem testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Crema:
Scoatem samburii de la visine si pasam visinele in blender.
Turnam visinele pasate intr-un vas care urmeaza a fi pus pe foc impreuna cu cele 2 linguri de zahar.
Lasam pe foc pana se topeste zaharul si fierbe cateva minute.
Amidonul il amestecam cu un pic de apa rece, adaugam putin din sosul de visine si apoi il turnam in sos amestecand pana se ingroasa.
Lasam sa se raceasca complet.
Separat mixam frisca pana devine spuma.
Adaugam peste frisca jeleul de visine si mixam cu mixerul pe treapta mica pana se omogenizeaza.
Cu spritul pentru ornat imbracam frumos fiecare cupcake cu un strat generos de crema de visine.
1
In loc de visine se pot folosi orice alte fructe aromate proaspete sau congelate
2
Briosele se pot coace si in forme de silicon