Desert briose din albusuri cu capsuni si samburi de cacao

de Panacris in Dulciuri, 16 Mai 2020 | 3413 vizualizari

 

Un desert preparat ad-hoc, după o revizie prin frigider! ;) Un borcan cu albușuri, tot înainta spre mine, și parcă îmi vorbea, hai, hai,  folosește-ne și pe noi, fă ceva bun! ;)
Și uite așa, am pregătit câteva brioșe frumușele și aromate, de primăvară-vară! ;)
Acum nu știu dacă se integrează în concursul "aluaturi de casa", că am tot lecturat pe ici, pe colo, dar eu vi le propun cu mare drag! 
 
Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • Albușuri de ou cca. 300 g ( de la 10 ouă!) ,
  • Zahăr brun 75 g,
  • Zahăr tos alb 75 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Oțet de mere 1 linguriță,
  • Făină alba de grâu 10 linguri cu vârf,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • Căpșuni 18 bucăți, cca. 500 g,
  • Bobițe de cacao 2 linguri (optional).
  • P.S. se pot înlocui cu bucățele de ciocolată neagră cca. 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose din albusuri cu capsuni si samburi de cacao:

Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și se continuă baterea, până ce se lichefiează amestecul de zaharuri.

După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina.

Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se taie cubulețe.

Se pregătesc tăvile pentru brioșe, tapetându-se cu foi speciale, sau în lispa lor cu puțin unt/ulei și făină.

Se pune câte un polonic din aluatul de mai sus în fiecare formă de brioșă, apoi se adaugă bucățele de căpșuni și sâmburi de cacao/bucățele de cicolată, apoi se dau la copt în cuptorul preînicns, cca. 35 minute la 180 grade.

După ce trec testul scobitorii, brioșele se scot din cuptor, se lasă la răcorit, apoi se pudrează, din plin, cu zahăr pudră.

 

Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose din albusuri cu capsuni si samburi de cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose fara oua