Desert cornulete umplute cu alune de padure

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Mai 2022 | 3316 vizualizari

 

Iar am dat-o pe cornulete, ca aveam si niste smantana grasuta si niste osanza tot grasuta, dar culmea ele, cornuletele, nu au iesit asa grasute :)))))))))))))))))))))) si aveam si alune de padure din gradina

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 240 g smantana cu 40% grasime
  • 200 g osanza topita
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 450 g faina + faina pentru blatul de lucru
  • Umplutura
  • 2 albusuri
  • un praf de sare
  • 3-4 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri nutella
  • cca 200 g alune de padure prajite si macinate
  • Pentru pudrat
  • zahar farin
Portii: 69
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete umplute cu alune de padure:

Aluat : Intr-un castron am pus smantana si osanza la temperatura camerei, am adaugat cele 2 galbenusuri , praful de sare si coaja de lamaie. Am amestecat cu o lingura de lemn apoi am adaugat faina si am framantat, nu foarte mult, un aluat omogen. L-am pus intr-o punga si l-am dat la frigider pentru cel putin 2 ore.

Umplutura : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat 2-3 minute, nu e nevoie sa obtinem o spuma tare. Am adaugat zaharul, cacao, nutela si alunele macinate, am omogenizat amestecul si l-am lasat sa se odihneasca pana am umplut cornuletele.

Am scos aluatul din frigider, am taiat o bucata din el, restul l-am bagat la frigider cat am modelat primele cornulete. Am presarat faina pe masa de lucru, am intins o foaie subtire, am decupat un rotund cu ajutorul unei farfurii, am taiat cu o rozeta aluatul in 8 parti, am pus umplutura pe fiecare parte, am rulat si am format cornuletele. Am asezat cornulete in tava tapetata cu hartie de copt. Mi-au intrat 32 de cornulete in tava. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt cornuletele pana au inceput sa se rumeneasca frumos. Am procedat la fel si cu restul de aluat. Cand am scos cornuletele din cuptor le-am tavalit prin zahar farin. Mie mi-au placut, dar nu zic sa nu para lauda :))))))))))))))))))

TIPS-URI

1

am specificat osanza topita, cand am achizitionat osanza si mi-am pregatit-o special pentru aluaturi cu osanza, mi-au ramas bucati pe care le-am pus la topit, apoi am depozitat osanza topita intr-un borcan si am tinut-o la frigider. Inainte sa o folosesc am scos-o din frigider si am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei, adica sa devina moale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete umplute cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu gem