Desert cu fructe de padure

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 26 Aug 2017 | 5454 vizualizari

 

Un desert de vara, usor de preparat si de savurat.

 

INGREDIENTE

  • 400 g crema de branza
  • 450 g iaurt grecesc
  • 300 g fructe de padure(proaspete sau congelate)
  • 1 cutie lapte condensat (397g)
  • 200 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • un pachet mic piscoturi
  • 3-4 linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu fructe de padure:

Am pus fructele intr-un vas, am adaugat cele 3-4 linguri de zahar si apoi am pus vasul pe foc pentru cateva minute pana s-a topit zaharul. Am pus totul intr-o strecuratoare. In siropul scurs din fructe, am insiropat piscoturile.

Intr-un vas, am amestecat crema de branza, iaurtul, laptele condensat si frisca batuta. Am pregatit gelatina conform instructiunilor de pe plic si apoi am adaugat-o in compozitia de mai sus.

Am asezat folie alimentara intr-o tava de cozonac, am asezat din loc in loc fructe scurse de sirop, un strat de crema, apoi doua randuri de piscoturi insiropate in siropul scurs de la fructe. Peste piscoturi am pus un nou strat de crema, apoi fructe si din nou un strat de crema. Am incheiat cu un strat de piscoturi insiropate.

Am invelit tava cu folie alimentara si am lasat-o la rece peste noapte. A doua zi am rasturnat tava si am distribuit peste desert fructele si  siropul ramase.

Un deliciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora