Desert cu mere si mascarpone

de cristina1985 in Dulciuri, 5 Noi 2018 | 2893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g mere
  • 40 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar cu caramel
  • 2 lg apa
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 150 g crema de branza cu vanilie
  • 150 g crema de branza cu mere si stafide
  • 1/2 pachet biscuiti digestivi (de 400 g )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mere si mascarpone:

Merele se curata de coaja. Apoi, fiecare se taie in doua, apoi in patru. Se elimina cotorul (la fiecare sfert de mar)  cu unt cutit, dupa care taiati in cubulete mici.

Peste merele taiate se pun 2 lg de apa, zaharul pudra si zaharul cu caramel si se fierb 20-30 minute, pana scade lichidul (nu mai putin de 20 minute). Amestecati, in tot acest timp. Apoi, se lasa la racit.

Crema de mascarpone se amesteca cu cele doua tipuri de branza.

Se pregatesc cupele sau paharele. Se rup in maini biscuitii ( sau se zdrobesc putin, cu un sucitor). Fiecare decide cat pune, in functie de marimea paharelor. Urmeaza compozitia de mere calite, crema, iar biscuiti, mere si crema de mascarpone. Se orneaza cu merele calite ramase.Se pastreaza la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mere si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta saseasca