Desert melci cu nuca, stafide si scortisoara

de lucy2002 in Dulciuri, 9 Dec 2019 | 2441 vizualizari

 

Un desert simplu, rapid si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr foitaj decongelat
  • 150 gr nuci
  • 30-40 grame stafide
  • un pliculet zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 linguri zahar brun
  • 1 ou
  • zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert melci cu nuca, stafide si scortisoara:

Intr-un castronel facem un amestec din: zahar, scortisoara, stafide, nuci strivite cu sucitorul si zahar vanilat.( puteti sa mariti cantitatile asa cum va place)

Intindem foaia de foitaj si presaram peste foaie amestecul de mai sus.

Rulam foaia sul si o taiem de 2 -3 cm. Asezam bucatile de foitaj intr-o tava cu hartie de copt , le ungem cu ou batut si dam tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 grade C, pentru 25-30 minute. Se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca si se presara cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert melci cu nuca, stafide si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

lucy2002 1

11.12.2019, 20:55

Multumesc fumos tuturor!

Rocsi 1

12.12.2019, 21:30

Ce as servi doua bucati si sa fie si calzi! Mmmm!

dantes 1

19.12.2019, 12:57

Buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert foietaj cu branza dulce