Desert prajitura ciocolatoasa

de mirela0911 in Prajituri, 9 Mai 2021 | 7283 vizualizari

 

Tot de pe site-ul unguresc (receptneked.hu) am preluat si aceasta prajitura care s-a dovedit a fi foarte buna, cu un gust puternic de ciocolata si din care iti tot vine sa mananci si sa mananci.
Retete pascale

 

INGREDIENTE

Pt aluatul de foi:

  • 400 g faina
  • 120 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 1 lgt praf de copt
  • 100 g unt
  • cca 170 g smantana
  • 2 lg cacao

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri budinca de ciocolata
  • 120 g zahar
  • 100 g crema nutella
  • 100 g unt
  • putina nuca prajita
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura ciocolatoasa:

Foile: Intr-un bol se pun faina, zaharul pudra, praful de copt, sarea, galbenusurile si untul la temperatura camerei. Se framanta cu varful degetelor pana se obtine un aluat sfaramicior, nisipos. Se adauga smantana si se framanta bine pana se obtine un aluat omogen si nelipicios. O treime din aluat se pune deoparte sa se odihneasca, iar restul de aluat se amesteca cu cele 2 lg de cacao. Se framanta bine pana se omogenizeaza complet. Daca iese prea gros, se adauga putina smantana. Se imparte aluatul in doua si se lasa sa se odihneasca timp de 30 de minute. 

Se intind foi din cele 3 aluaturi si se coc pe dosul tavii, la temperatura de 180 de grade pt. cca 8-10 minute. Se lasa foile la racit.

Crema: Se amesteca praful de budinca cu zaharul si laptele turnat putin cate putin. Se transfera cratita pe foc si se lasa sa fiarba incet pana se ingroasa, amestecand continuu sa nu se prinda de fund. Cand este gata, se ia de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca apoi se adauga crema nutella (sau orice alta crema de alune asemanatoare cu nutella) si se mixeaza bine. Se lasa la racit. Se adauga untul la temperatura camerei si se mixeaza bine pana se obtine o crema pufoasa.

Asamblare prajitura: Pe un platou se asaza una din foile cu cacao. Se unge cu crema. Se asaza foaia alba, se unge cu crema apoi deasupra se asaza foaia cu cacao. Se unge si ultima foaie cu un strat mai subtire de crema decat cel dintre foi.

Nuca prajita se taie grosier si se presara deasupra. Se da la frigider pana a doua zi apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Dimensiunea tavii folosite este de 25x35 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura ciocolatoasa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu zmeura si ciocolata