Desert prajitura cu branza si bezea

de cristina1985 in Prajituri, 19 Noi 2017 | 3061 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 15 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lg cacao
  • 15 lg zahar
  • 15 lg ulei
  • 12 lg lapte
  • 2 oua
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 15 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 4 galbenusuri
  • Bezea:
  • 4 albusuri
  • 120 g zahar pudra
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si bezea:

Umplutura: Se amesteca toate ingredientele.

Aluat: Se cerne faina, praful de copt si cacaua si se amesteca cu zahar, ulei, lapte, oua. Va rezulta un aluat gros, dar care curge. Se toarna intr-o tava de maxim 24 x 37 cm (cu cat este mai mica, cu atat va iesi mai inalta).

Se pune branza cu lingura, din loc in loc si se introduce in cuptorul preincalzit, la 180 grade Celsius, timp de 35-40 minute.

Bezea: Se bat albusurile spuma (tare), apoi se adauga treptat zaharul pudra si se mai bate putin. Se pune pe baie de aburi si se bat in continuare cu telul.

Se scoate tava din cuptor si se pune bezeua, dupa care se mai coace 15-20 minute.

Dupa ce s-a racit, este indicat sa o tineti in frigider cateva ore. Se taie mai bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarlota cu fructe de sezon