Prunele le spalam si le scoatem samburii, le taiem in jumatate si le vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 20/30)
Adaugam nuca macinata,deasupra zaharul amestecat cu scortisoara si ghimbirul.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,esenta de vanilie.
Cernem faina cu praful de copt si cu o paleta amestecam cu miscari usoare de jos in sus.
Turnam compozitia peste prune,nivelam cu paleta si dam tava la cuptorul incalzit cca 30 min la 160 grade.
Facem proba cu scobitoarea,prajitura o rasturnam pe un platou,lasam sa se raceasca inainte de a indeparta hartia de copt.
Frisca o mixam impreuna cu smantana pana ce devine o crema pufoasa.
Decoram prajitura racita cu frisca si decoram dupa plac.