Desert priconuci a la Cleme

de MotanLaOale in Dulciuri, 21 Aug 2017 | 3981 vizualizari

 

Cum reiese si din titlu m-am inspirat din reteta Clementinei https://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-priconuci-79851.html.
Am schimbat putin cantitatile si ingredientele.
Foarte bune fara gust de migdale.

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 180 g zahar pudra
  • 180 g nuci macinate
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert priconuci a la Cleme:

Albusurile se bat bine cu un praf de sare.

Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana obtinem o bezea tare.

Se adauga nuca macinata, faina, cacaua si se omogenizeaza cu spatula, de jos in sus.

Se pun gramajoare cu lingura, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta una de alta, deoarece vor creste.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 30-35 minute.

Daca le vrem mai crocante, se mai lasa 5-7 minute in cuptor cu usa intredeschisa.

Sa lasa sa se raceasca si sa devina crocante.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert priconuci a la Cleme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec de cacao cu inimioara de zmeura